Pages

17 Mayıs 2012 Perşembe

VİŞNENİN FAYDALARI


Diğer İsimleri: Ekşi kiraz, Prunus cerasus, Sour cherry, Griottier

Vişne: Kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyvedir. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne, A ve C vitaminleri ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Vişne yüksek oranda beta-karoten, E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Kiraz vişne ile benzer özellikler taşır. Her iklim koşulunda yetişmekte olan vişne ülkemizin de her bölgesinde yetiştirilmektedir.


Vişnenin Faydaları


 İshali keser.
Ağrıları dindirir.
Hafıza gelişimi için faydalıdır.
Ateşi düşürür ve idrar söktürür.
Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.
Susuzluğu giderir. Öksürüğe iyi gelir.
Sindirim sistemi sağlığı için yararlıdır.
İltihap gidericidir. Mikrop öldürücüdür.
Kan basıncını düzenler. Damar sertleşmesini önler.
En yüksek antioksidan içeren besinler arasındadır.
Vücuda rahatlık verir. Uyku düzensizliğinde faydalıdır.
Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur.
Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır.
Kanser riskini azaltır. Vişnede bulunan antosiyanin kolon kanseri olasılığını azaltır.
Mide ve karaciğerin düzenli şekilde çalışmasına yardım eder.
Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlaması vişne yararları arasındadır.
Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor.
Kırmızı-bordo renklerini veren antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Vişne Nasıl Kullanılır? Meyvesi, meyve sapları ve vişne ağacının kabukları kullanılır. Vişne reçeli ve vişne suyu farklı tadıyla severek tüketilen besinlerdir. Tıbbi açıdan kabukları ateş düşürücüdür. Sapları ise idrar söktürücü olarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder