Pages

17 Mayıs 2012 Perşembe

BARBUNYANIN FAYDALARI


Barbunya :
Barbunya, baklagiller familyasından, pembe-kırmızı renkli bir tür fasulyedir. Kabuğu pembe beyaz, iç taneleri benekli kırmızı-beyazdır. Özellikle zeytinyağlı yemeklerde, mezelerde tercih edilen, pişmiş hali soğuk veya sıcak yenilebilen barbunya, Türk mutfağının sevilen lezzetidir.

Barbunyanın Faydaları:

*Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.

*Vücudun gelişimini ve onarımını destekler.

*Kemikleri güçlendirir.

*Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır.

*Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir.

*Böbrekleri kuvvetlendirir.

*Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.

*Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir.

*Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur

Barbunya nasıl kullanılır? 
Tanelerinden ve yapraklarından faydalanılır. Barbunya, kuru olarak yemeklerde kullanılır. Zehirlenmelerden sonra yenirse iyileşmeyi hızlandırır. Kullanmadan önce bir gün kadar suda bekletilirse gaz yapıcı özelliği gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder