Pages

19 Mayıs 2012 Cumartesi

BUĞDAYIN FAYDALARI


BUĞDAY: 

Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur. Çok besleyici bir tahıldır. Karbonhidrat ve B vitamini açısından zengin bir besindir. Kalsiyum, demir ve çinko minerallerini de bol miktarda barındırır.
Buğday Yağı da E vitamini açısından çok zengindir.

Buğday Yağı Nasıl Kullanılır

Buğday genellikle un yapımında kullanılır. Buğday unundan ekmek ve çeşitli hamur işleri yapılır. Kabuklarından kepek elde edilir. Kepekli buğday unu daha sağlıklı ve faydalıdır. Buğday aynı zamanda çiftlik hayvanları için bir yem maddesi olarak da yetiştirilmektedir. Buğday yağı ise özellikle cilt ve saç bakımı için kullanılır.

Buğdayın Faydaları

*Buğdayın kepekli olanı daha faydalıdır.
*Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler.
*Bağırsak ve rektum kanserini önlemeye yardımcı olur.
*Mideyi, beyni ve gözü kuvvetlendirir.
*Cinsel gücü arttırır.
*Buğday yağı kırışıklıkları ve yaşlanmanın etkilerini azaltır.
*Buğdaydan elde edilen buğday yağı cilt ve saç bakımı için çok faydalıdır.
*Saçlara yumuşaklık ve parlaklık verir.
*Saç dökülmesini önler.
*Aynı zamanda etkili bir antioksidandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder