Pages

7 Mayıs 2012 Pazartesi

KURU FASULYENİN YARARLARI

KURU FASULYE: Türk mutfağında kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Faydaları ile de vazgeçilmez olduğu ortaya çıktı. Kalp damar hastalıklarının düşmanı. Kolestrol ve şekere iyi geliyor, ete eş değer bir baklagildir.


KURU FASULYENİN FAYDALARI;


*İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir alternatif.
*Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor.
*Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir.
*Şeker hastalığına iyi gelir.
*Romatizma, siyatik ve böbrek rahatsızlıklarına karşı ilaç etkisi vardır.
*Kalp ve damar tıkanıklığını önler.


FASULYENİN GAZI NASIL ALINIR: Bilindiği gibi kuru fasulye gaz yapması ile de meşhurdur. Bunun önüne geçmenin bir püf noktası var. Baklagillerin gaz yapmasının önüne ıslatmayla geçilir. Fasulyeyi yıkadıktan sonra, 24 saat soğuk suda bekletin. Suyunu değiştirip, fasulyeyi haşlanması için ocağa koyun. Suyun içerisinde biriken köpükler fasulyenin gazıdır. Bu köpükleri atıp, fasulyeyi, iyice haşlayın. Köpüklenmesi bitince, fasulyeyi süzün ve soğuk suyla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder