Pages

8 Mayıs 2012 Salı

KUŞBURNU ÇAYININ FAYDALARI


 Faydaları:
*Kuşburnu, doğal C vitamini içeren kaynaklardan biridir.
*Solunum yolu enfeksiyonları ve soğuk algınlığına karşı bedenin savunma sistemini güçlendirir.
*Mevsimlerin geçiş dönemlerinde iyi bir koruyucudur.
*Kuşburnunun içinde B1, B2, K, P vitaminleri, protein, mineraller, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve meyve asitleri vardır.
*Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudun savunma sistemini güçlendirir.
*Kronik yorgunluğa karşı da kullanılır.
*Safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında rahatlamayı sağlar.
*Yara iyileştirici ve kan temizleyici özelliği vardır.
*Enerji ve büyüme kapasitesi üzerinde olumlu etki gösterir. Vücudu yaşlanmanın, sigara ve alkolün etkilerinden korur. Aynı zamanda tansiyonu düzenler.


Kullanım Alanları:
Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı, bedenin savunma sistemini güçlendirir. Kabızlık ve hafif safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı başarılıdır. Ayrıca kuşburnunun, böbrek üstü bezlerini çok olumlu etkileyerek önemli hormonların üretimine destek sağladığı da bilimsel alanda kanıtlanmıştır.

Kuşburnu Çayının Yapılışı:
Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış kuşburnu kabuğu, orta boy 1 su bardağı  , kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 10-15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak kuşburnu çayı yeterlidir.

1 yorum:

  1. Kuşburnu çayı dediniz şimdi benim içimi bir hoş ettiniz. Ben çok severim kuşburnu çayını ve işmek isteyenler içinde google'den arayıp tariflere bakıp yapmalarını öneriyorum. Bakın burada faydalarıda yapılışı da anlatılmış : Kuşburnu çayı

    YanıtlaSil